lv
lv
lv
lv

Nosvinēti MŪKU SALAS topošās daudzstāvu autostāvvietas Spāru svētki

Šā gada pavasarī, klātesot projekta īstenotājiem un atbalstītājiem, svinīgi aizvadīti MŪKU SALAS teritorijā topošās daudzstāvu autostāvvietas Spāru svētki. Svētki atzīmēti ar simbolisko un būvniecībā nozīmīgu tradīciju – zāļu vainaga uzlikšanu autostāvvietas augstākajā punktā.

 

MŪKU SALAS topošās daudzstāvu autostāvvietas būvniecības darbi ievirzījušies finiša taisnē, jau šā gada 2.ceturksnī to plānots nodot ekspluatācijā. Autostāvvieta atradīsies Dēļu ielā 6, tās būvniecību īsteno būvniecības un projektēšanas uzņēmums “Pillar Contractor”.  Topošā autostāvvieta būs piecus stāvus augsta, no kuriem četri stāvi būs zem jumta un viens – augšstāvā. Kopumā celtnē paredzēta 371 stāvvieta. 19 stāvvietas paredzētas cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem un 11 vietas paredzētas elektroautomobiļu uzlādei. Tāpat autostāvvietas ēkā tiks uzstādītas 48 velonovietnes.  Papildus paredzēti arī labiekārtošanas darbi, kuru gaitā tiks izbūvēti gājēju celiņi un izveidotas apstādījumu zonas. Daudzstāvu autostāvvietas būvniecībā un tai piegulošās teritorijas labiekārtošanā kopumā paredzēts ieguldīt 4,5 miljonus eiro.

 

 

MŪKU SALAS ilgtermiņa finanšu partneris “Luminor” uzsvēra, ka atbalsta Mūkusalas Biznesa centra izaugsmi jau vairāk nekā piecus gadus un priecājas nodrošināt pilnu finanšu pakalpojumu servisu tik mūsdienīgam un ilgtspējīgam partnerim.  “Mums ir nozīmīgi atbalstīt savu klientu – uzņēmēju projektus un ieceres, jo īpaši tādus, kas ir ilgtspējīgi un veicina vides pieejamību. Mūkusalas Biznesa Centrs ir lielisks ilgtspējīgas attīstības piemērs – piešķirtais BREEAM standarts apliecina, ka ēka nodrošina ne tikai modernas un ērtas, bet arī dabai draudzīgas darba vietas,” pauda “Luminor” pārstāvis Madars Rumbenieks.

Topošā autostāvvieta nav pirmais projekts, kura būvniecībā inženieruzņēmums “Būvuzraugi.lv” sadarbojas ar Mūkusalas Biznesa centru. Daudzstāvu stāvlaukums ir otrais projekts pēc ZEISS BIROJU ēkas, un tā kļuvusi par savstarpējas, veiksmīgas sadarbības apliecinājumu.

 

“Šī projekta ietvaros, mēs ne tikai izvēlējāmies veiksmīgāko projekta realizācijas formu – “Design&Build,” kas pasūtītājam ļāva sasniegt būtisku naudas līdzekļu ekonomiju un objekta realizācijas termiņa samazinājumu, bet arī sagatavojām visu nepieciešamo dokumentāciju būvdarbu veicēja izvēlei – detalizēto darba uzdevumu, līgumu, novadījām iepirkumu, kā arī nodrošinājām pasūtītājam plašo konsultāciju klāstu, kā arī projekta kvalitātes kontroli,” skaidro “Būvuzraugi.lv” dibinātājs un vadītājs Sergejs Frolovs.

Kā min “Būvuzraugi.lv” dibinātājs un vadītājs, par galvenajiem izaicinājumiem, ar kuriem nācās saskarties projekta īstenošanas laikā, kļuva Covid un Krievijas sāktā kara Ukrainā ekonomiskās sekas. Vienlaikus ciešā un veiksmīgā iesaistīto pušu sadarbība un radošā plānošana ļāvusi nodrošināt sākotnēji plānoto budžetu un termiņus.

 

 

 

Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā atrodas tādu uzņēmumu kā “Tele2”, “Bolt“, “Delfi”, “Cognizant”, “Civinity” un citi biroji. 2021. gada beigās Mūkusalas ielas apkaime apvienojusies zem vienota zīmola – MŪKU SALA, kurā ietilpst arī Mūkusalas Biznesa Centrs un tā īstenotie projekti, starp kuriem ir arī A klases biroju ēka “ZEISS BIROJI”.

Būvniecības un projektēšanas uzņēmums “Pillar Contractor” ir dibināts 2015. gadā. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir ģenerāluzņēmēja pakalpojumi, vispārceltnieciskie būvdarbi, projektēšana un uzraudzība, kā arī iekšējo un ārējo inženierkomunikāciju būvdarbi.




× Chat with us?