lv
lv
lv
lv

MŪKU SALĀ topošās daudzstāvu autostāvvietas pamatos iemūrēta laika kapsula

Trešdien, 4. oktobrī svinīgā ceremonijā MŪKU SALAS teritorijā topošās daudzstāvu autostāvvietas pamatos iemūrēta laika kapsula. Autostāvvieta atradīsies Dēļu ielā 6, un būvniecības darbi, kurus īsteno būvniecības un projektēšanas uzņēmums “Pillar Contractor”, noslēgsies 2024. gada maijā.

 

Topošā autostāvvieta būs piecus stāvus augsta, no kuriem 4 stāvi būs virszemes un viens – pazemes stāvs. Kopumā celtnē paredzētas 371 stāvvietas, no kurām 19 stāvvietas paredzētas cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem un 11 vietas paredzētas elektroautomobiļu uzlādei. Tāpat autostāvvietas ēkā tiks uzstādītas 48 velonovietnes. Kā ziņo projekta attīstītāji, daudzstāvu autostāvvietas būvniecībā un tai piegulošās teritorijas labiekārtošanā kopumā paredzēts ieguldīt 4,5 miljonus eiro.

 

 

Svinīgajā laika kapsulas ierakšanas ceremonijā piedalījās projekta attīstītāji – Mūkusalas Biznesa Centra līdzīpašnieks Klāvs Vasks un valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane, “Pillar Contractor” pārstāvji un MŪKU SALAS atbalstītāji. Laika kapsulā ievietoti vēstījumi nākotnes paaudzēm un dažādas piemiņas lietas, kas simbolizē ne tikai dzīvi 2023. gadā, bet arī MŪKU SALAS teritoriju.

 

“Noslēdzoties ZEISS BIROJU projektam, kas līdz šim ir bijis vērienīgākais MŪKU SALAS attīstībā, ir svarīgi koncentrēties uz to, kā šī teritorija izskatīsies nākotnē, tāpēc daudzstāvu autostāvvietas būvniecība ir nākamais loģiskais solis,” stāsta Mūkusalas Biznesa Centra valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane. “Tā ir iespēja padarīt šo vietu cilvēkiem vēl draudzīgāku un zaļāku, un ceram, ka tālā nākotnē, kad kāds atradīs autostāvvietas pamatos ievietoto laika kapsulu, nākamās paaudzes varēs atskatīties uz mūsu paveikto darbu un redzēs, ka MŪKU SALA vienmēr ir bijusi vieta tiem, kas rada vēsturi,” viņa stāsta.

 

 

 

Daudzstāvu autostāvvietas būvniecība ir viens no vairākiem labiekārtošanas projektiem, kas ar vērienu uzsākts MŪKU SALAS teritorijā – tuvākajā laikā gaidāma A klases biroju ēkas ZEISS BIROJI atklāšana. Tāpat turpinās darbi pie gājēju tiltiņa būvniecības, kas nodrošinās savienojumu starp Mūkusalas un Jelgavas ielām, padarot apkārtni pieejamāku gājējiem un velobraucējiem.

 

 

 

 

Būvniecības un projektēšanas uzņēmums SIA Pillar Contractor ir dibināts 2015. gadā. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir ģenerāluzņēmēja pakalpojumi, vispārceltnieciskie būvdarbi, projektēšana un uzraudzība, kā arī iekšējo un ārējo inženierkomunikāciju būvdarbi.

Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā atrodas tādu uzņēmumu kā “Tele2”, “Bolt”, “Delfi”, “Cognizant”, “Civinity” un citi biroji. 2021. gada beigās Mūkusalas ielas apkaime apvienojusies zem vienota zīmola – MŪKU SALA, kurā ietilpst arī Mūkusalas Biznesa Centrs un tā īstenotie projekti, starp kuriem ir arī topošā A klases biroju ēka “ZEISS BIROJI”.

 

× Chat with us?