lv
lv
lv
lv

Sporta klubs ar dvēseli. TM Gym zāles vadītāja Dana Anisimkova par to, kā iekustināt MŪKU SALAS iemītniekus

Produktīvs darbs sākas ar veselu ķermeni un garu – tieši to MŪKU SALAS iemītniekiem nodrošina sporta klubs TM Gym, kas atrodas Dēļu ielā 4D. Tā ir vieta, kur ikviens Mūkusalas Biznesa Centra iemītnieks jebkurā laikā var doties, lai gūtu atslodzi no darba ikdienas vai uzņemtu spēkus jauniem pārbaudījumiem. TM Gym zāles vadītāja Dana Anisimkova pastāsta, kādi īpašie piedāvājumi sporta klubā ir pieejami MŪKU SALAS iemītniekiem un ko ir svarīgi ņemt vērā, pieņemot lēmumu sākt nodarboties ar sportu. 

 

Ļoti, ļoti daudz hanteļu

 

Lai gan TM Gym ar savu pašreizējo nosaukumu pastāv vien aptuveni 2 gadus, sporta studija šajās telpās atrodas jau 6 gadus. Kā stāsta Dana Anisimkova, lai gan sporta klubu pārsvarā apmeklē esošie vai bijušie profesionālie sportisti, kas nodarbojas ar boksu, kikboksu, Brazīlijas džiu-džitsu un džudo, starp apmeklētājiem ir arī tādi, kuri TM Gym nodarbojas ar fitnesu. “Šādu cilvēku ir maz un visbiežāk nāk cilvēki, kuriem sports ir dzīvesveids, taču ir arī korporatīvie klienti no MŪKU SALAS uzņēmumiem, kas nāk pie mums sportot. Pārsvarā tas ir nevis brīvais apmeklējums, bet gan grupu nodarbības noteiktos laikos.”

 

 

 

Tā kā TM Gym galvenokārt apmeklē cīņu sporta pārstāvji un cienītāji, par sporta klubu ir izveidojušies stereotipi, kas ir ļoti tālu no patiesības. “Esmu dzirdējusi, ka uz šejieni esot bail nākt, jo šeit esot daudz kaušļu, bet, ja klients pie mums ierodas, tad šis priekšstats mainās nekavējoties, jo patiesībā mēs esam ļoti draudzīgi,” viņa smejas. “Vēl jo vairāk, interese par katru apmeklētāju ir ļoti liela pievienota vērtība. Nevienā citā Latvijas sporta klubā neesmu redzējusi tādu dvēseli, kā TM Gym. Parasti, ja cilvēki ierodas sportot pirmo reizi, viņi nereti jūtas kā baltā vārna – viņi nezina, kur viņiem jāiet, viņi ir samulsuši, jo nesaprot, kā trenēties un kā vispār sākt kaut ko darīt. Ja apmeklētājs pirmo reizi ierodas TM Gym, kāds noteikti pienāks un ar visu palīdzēs. Šī komunikācija brīžiem var likties spiedoša un liela, bet jau pēc piecām minūtēm cilvēks saprot, ka viss ir kārtībā. Rodas sajūta, ka viņš šo vietu pazīst, un šī vieta pazīst viņu,” stāsta Dana Anisimkova.

 

TM Gym sporta klubā iespējams nodarboties ar dažādiem sporta veidiem – izmēģināt spēkus cīņas sportā, nodarboties ar vingrošanu vai izmantot sporta zāli, kurā pieejami 5 skrejceliņi, 4 velotrenažieri, 2 eliptiskie trenažieri, 2 airēšanas trenažieri, TRX piekaramās sistēmas un, pēc zāles vadītājas vārdiem – ļoti, ļoti daudz hanteļu. 

 

 

Nesākt ar 1. janvāri

 

Iespējams, ka ikviens kaut reizi dzīvē ir sapratis, ka ir pienācis laiks kļūt aktīvākam, taču motivācija, lai saņemtos pirmo reizi doties uz sporta zāli ir ne visiem. Tāpēc ir svarīgi ņemt vērā dažas lietas, lai parūpētos par to, ka pirmais gājiens uz sporta zāli nebūtu arī pēdējais. “Galvenais, ko es noteikti gribētu ieteikt ikvienam – nekad nesāciet sportot ar 1. janvāri, ar pirmdienu vai agru rītu ” uzsver Dana Anisimkova. “Tie ir rāmji, kuros cilvēki ir ielikuši paši sevi – nav jābūt pirmdienai vai 1. janvārim, lai sāktu sportot. Ļoti daudziem cilvēkiem “sportot” jau nozīmē aiziet no mājām līdz sporta klubam un uztver to kā svarīgu aktivitāti. Es uzskatu, ka tā arī ir – sakravāt somu un pieņemt lēmumu, ka ir jāsāk sportot, ir ļoti svarīgs solis,” viņa stāsta. 

 

Vēl viena kļūda, ko cilvēki bieži mēdz pieļaut, uzsākot sportot, ir pārāk ātra nosliekšanās uz noteiktu sporta veidu, pat nezinot, vai galu galā tas būs piemērotākais. “Ir cilvēki, kas ir izdomājuši, ka ir jāiet sportot, un, viņi izvēlas konkrētu sporta veidu. Bet bieži vien sanāk tā, ka pēc pirmās nodarbības izrādās, ka izvēlētais sporta veids neizraisa nekādu patiku. Un tad priekšstats par jebkādām sporta aktivitātēm ir sabojāts. Arī ar treneri var gadīties neatrast īsto saikni. Tāpēc ir svarīgi atnākt līdz sporta klubam un izmēģināt savus spēkus dažādos sporta veidos, pie dažādiem sporta speciālistiem, un saprast, kas pašam patīk labāk,” viņa stāsta. “Ja cilvēks ir nolēmis sākt sportot, tad tas ir jādara sevis dēļ, nevis tāpēc, ka ir jātievē, jo tuvojas vasara vai Ziemassvētku balle. Un noteikti jāsaprot, ka no pirmās reizes var arī nesanākt – bet ir jāmēģina.”

 

 

Nodarboties ar sportu aktīvi tiek aicināti arī MŪKU SALAS iemītnieki, kuriem TM Gym  piedāvā īpašus nosacījumus – atlaides uz zāles apmeklēšanu vai iespēja nodrošināt treniņus uzreiz visiem uzņēmuma darbiniekiem. Ir uzņēmumi, kuru darbinieki trenējas arī ārpus sporta kluba darba laika, jo šiem MŪKU SALAS iemītniekiem tā ir ērtāk. “Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā esam arī rīkojuši dažādus pasākumus – atvērtos ringus sadarbībā ar Latvijas Boksa un Kikboksa federācijām un “Lucky Thirteen Riga”, kas paredzēti boksa un kikboksa iesācējiem. Tāpat tiek rīkotas uzņēmumu sporta spēles, bērnu dzimšanas dienas ballītes, bērnu un pieaugušo sporta nometnes, vecpuišu un vecmeitu ballītes sportiskā gaisotnē, kā arī izglītojoši semināri, starp kuriem bija arī nodarbība “Kā pārvarēt savas bailes”. Šī tēma īpaši uzrunāja jauniešus, kas tikko bija uzsākuši savas gaitas tādos sporta veidos, kā bokss un kikbokss.”

 

“Pagājušogad bija arī Ziemassvētku aktivitātes, kuru ietvaros biroju darbiniekiem bija jāveic dažādi vingrinājumi, lai saņemtu dāvanas,” stāsta Dana Anisimkova. “Jau tuvākajā laikā mūsu treneri dosies pie Mūkusalas Biznesa Centrā esošajiem uzņēmumiem un rīkos 15 minūšu iesildīšanās aktivitātes no rīta, pirms darba, lai biroju darbinieki pēc iespējas mazāk saskartos ar tādām izplatītām problēmām kā muguras un kakla sāpes. Tā būs neliela aktivitāte, kas palīdzēs no rīta pamosties un sākt darbu atraktīvāk.”

 

Uz izaugsmi tendēta ģimene

 

Klubā darbojas vairāk kā 12 treneri, kā arī fizioterapeits un masiere, un kopš sporta kluba pastāvēšanas sākuma treneru sastāvs ir saglabājies gandrīz nemainīgs. “Esam patiesi lepni par katru TM Gym treneri – viņi nav apstājušies tikai pie treneru izglītības un turpina pilnveidot savas prasmes visdažādākajās jomās. Mūsu personāls ir viena no lielākajām mūsu pievienotajām vērtībām. Sporta klubam turpināt motivēt un priecēt savus klientus palīdz arī mūsu ilggadējie sadarbības partneri, starp kuriem ir, piemēram, Dzintars un Drosmes skrējiens, pateicoties kuriem mūsu klienti var saņemt ne tikai vērtīgas balvas pasākumu ietvaros, bet arī lieliskas atlaides sporta pasākumiem, apģērbam, apaviem un sporta inventāram no tādiem preču zīmoliem kā 4F, Megango.lv un Blackroll. Arī daudzi klienti šeit nāk jau no pašiem pirmsākumiem – tā ir mūsu lielākā vērtība,” stāsta TM Gym zāles vadītāja.

 

Sporta klubs TM Gym kopumā aizņem 700 m2 lielu platību, kas sevī ietver vairāk kā 100m2 lielu boksa zāli, džudo zāli, kur Jevgenija Borodavko sporta klubs apmāca bērnus, funkcionālo zonu, kur vingro vieglatlēti, kā arī trenažieru zāli. Sporta kluba administrācijas zonā iespējams arī gardi un veselīgi paēst – šeit pieejamas gan auzu pārslu un rīsu putras ar augļiem, gan proteīna vafeles, cepumi, batoniņi un garda tostermaize ar avokado un mocarellu. “Ir daži Mūkusalas Biznesa Centra kaimiņi, kas nāk pie mums astoņos rītā, tikai lai paēstu brokastis, pirms doties strādāt.”

 

 

 

 

Sporta kluba attiecības ar MŪKU SALAS kaimiņiem ir ne tikai ļoti draudzīgas – kā stāsta zāles vadītāja, tām ir ļoti liela nozīme ikdienas darbā. “Es vēlos pateikt milzīgu paldies tiem uzņēmumiem un uzņēmumu īpašniekiem, kuri dod iespēju saviem darbiniekiem nākt pie mums un sportot, pat darba laikā. Galu galā, atdeve no cilvēkiem, kuri ikdienā sporto, ir vēl lielāka,” viņa stāsta. “Mēs esam gatavi parādīt Mūkusalas Biznesa Centrā esošo uzņēmumu darbiniekiem, ka vēlamies, lai mūsu sporta klubu apmeklētu vēl vairāk kaimiņu. Protams, mēs saprotam, ka visiem ir savi darbi un savi plāni, visur paspēt ir ļoti grūti. Tāpēc esam gatavi veicināt sportiskas aktivitātes arī dodoties pie viņiem uz biroju. Mēs neesam tikai sporta klubs – mēs vēlamies, lai ikviens būtu aktīvāks, sportiskāks un veselīgāks.

 

Sasniegt MŪKU SALAS kaimiņus atbalsta arī Mūkusalas Biznesa Centra administrācija, dodot iespēju izsūtīt aktuālo informāciju ikvienam biznesa centra uzņēmumam. “Atbalsts ir ļoti jūtams, un komunikācija ir gandrīz katru dienu. Ir ļoti patīkami, ka nav nepieciešams iespringt par jebkādiem tehniskajiem jautājumiem – es vienmēr zinu, ka varu sazināties ar administrāciju un viss tiks atrisināts ātri un kvalitatīvi,” stāsta zāles vadītāja. “Tāpat liela nozīme ir arī kopienai. Strādājot līdzās dažādiem biznesa gigantiem, es viennozīmīgi varu pateikt, ka tas motivē. Skatoties uz šiem uzņēmumiem, arī mēs vēlamies augt un veidot aktivitātes, īpašus piedāvājumus, jo redzam, kā apkārt viss attīstās un ka viss ir iespējams. Kad tev nav jāsatraucas par to, kāda ir tava apkārtne, vari mierīgi veltīt visu uzmanību uzņēmuma izaugsmei. Šeit es jūtos kā vienā lielā ģimenē – plaukstošā un uz izaugsmi tendētā ģimenē,” noslēdz Dana Anisimkova.

× Chat with us?