lv
lv
lv
lv

Uzsākta Mūkusalas ielas krasta promenādes pārbūve

Tuvās Pārdaugavas attīstību iezīmē tādi vērienīgi projekti kā Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Universitātes Akadēmiskais centrs un ZEISS BIROJI, un tagad ir uzsākts viens no vērienīgākajiem un nozīmīgākajiem pilsētvides uzlabošanas darbiem – Mūkusalas ielas krasta promenādes labiekārtošana. 

 

Viens no gleznainākajiem Rīgas skatiem ir vērojams tieši no Daugavas kreisā krasta – daudzie Vecrīgas torņi un tornīši, rosīgā 11. novembra krastmala, kā arī rīdzinieku iecienītā labā krasta promenāde. Par spīti tam, ka šī ainava ir ļoti plaši atpazīstama, līdz šim to baudīt bijis iespējams vien no salīdzinoši nolaistas teritorijas. 

 

Mūkusalas ielas krasta promenādes labiekārtošanas darbi tiks veikti 2,3 kilometrus garā posmā no Akmens tilta līdz tiltam pār Bieķengrāvi jeb Mūkusalas aplim. Līdzīgi kā Daugavas labajā krastā, pēc darbu noslēguma arī Mūkusalas ielas krasta promenāde būs vizuāli pievilcīga, labiekārtota un moderna vieta, ko papildinās gan atpūtas zonas rīdziniekiem, gan velosipēdu infrastruktūra, kas ievērojami uzlabos mobilitātes iespējas arī Daugavas kreisajā krastā. Tāpat darbu gaitā tiks nostiprināta krastmala, izbūvētas jaunas inženierkomunikācijas, kā arī stiprināti promenādes pamati. 

 

 

 

Darbs pie promenādes uzlabošanas uzsākts 11. decembrī – demontētas pirms vairāk nekā 60 gadiem uzstādītās margas, kuras vēl līdz šim rotājusi padomju režīma simbolika. Promenādes labiekārtošanas darbi kopumā izmaksās aptuveni 20 miljonus eiro, un darbus plānots pabeigt līdz 2025. gada novembra beigām. 

 

Ir pašsaprotami, ka Pārdaugava piedzīvo tik lielu uzplaukumu – šī ir ne tikai vieta, kas ir viegli sasniedzama no jebkura pilsētas punkta – no šejienes ir vērojams, iespējams, gleznainākais Rīgas skats, un šis potenciāls nepaliktu pamests novārtā nevienā attīstītā pasaules līmeņa pilsētā. Tieši šo potenciālu Mūkusalas Biznesa Centrs ir pamanījis jau vairāk nekā pirms 20 gadiem, un tagad šo uzplaukumu piedzīvo arī mums līdzās esošās teritorijas. Ar nepacietību gaidām arī velo infrastruktūras uzlabojumus Mūkusalas ielas krasta promenādē – esam ieguldījuši gan laiku, gan līdzekļus, lai uzlabotu gan gājēju, gan riteņbraucēju mobilitātes iespējas MŪKU SALĀ un patiešām ticam tam, ka ilgtspējīgi transporta risinājumi ir Rīgas nākotne,” stāsta Mūkusalas Biznesa Centra valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane.

 

Par spīti vērienīgajiem darbiem, būtiski satiksmes ierobežojumi nav gaidāmi, taču gājēju un velobraucēju kustība darbu norises laikā būs iespējama tikai vienā Mūkusalas ielas pusē. Projektu īsteno Rīgas valstspilsētas pašvaldības Centrālās administrācijas Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldem, savukārt būvdarbus veic SIA Tilts, kas šogad pie MŪKU SALAS teritorijas izbūvēja arī gājēju tiltiņu pāri Kīleveina grāvim, tādējādi savienojot Mūkusalas un Jelgavas ielas. 

 

 

Vizualizācijas: Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments https://www.rdpad.lv/

× Chat with us?