lv
lv
lv
lv

Dzērieni, kurus atrast iespējams vien restorānos. Veikala VINTAGE pārdevēja par to, kā piemeklēt pareizo dāvanu kolēģim

MŪKU SALU par savām mājām sauc ne tikai Latvijā un pat visā pasaulē atpazīstami uzņēmumi, kuru darba dienas tiek aizvadītas birojos – šeit atrodami arī dažādi veikali un pakalpojumu sniedzēji. Starp tiem ir arī dzērienu veikals VINTAGE – vieta, kur atsaucīgi pārdevēji vienmēr ir gatavi piemeklēt ideālu dāvanu kolēģim vai kaut ko, ar ko palutināt sevi pēc smagas darba nedēļas. Kādi ir iecienītākie dzērieni MŪKU SALĀ un ko šeit iespējams iegādāties? Par to pastāsta dzērienu veikala VINTAGE pārdevēja Silvija Vītoliņa.

 

 

Labs piedāvājums visām gaumēm

 

VINTAGE pirmsākumi meklējami pirms vairāk nekā 15 gadiem, kad Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā atradies vairumtirdzniecības uzņēmums un tagadējās veikala telpās bijusi iekārtota preču paraugu zāle. SIA VINTAGE ir starptautiska dzērienu vairumtirdzniecības uzņēmuma Balmerk Latvija meitas uzņēmums un savos veikalos piedāvā visu Balmerk preču sortimentu. Rīgā atrodas divi VINTAGE veikali – Dēļu ielā 5, MŪKU SALĀ un Baznīcas ielā 20/22, Rīgas centrā.

 

 

 

“Mūsu piedāvājumu nosacīti varētu iedalīt divās kategorijās – ir dzērieni, kurus iespējams iegādāties arī citos veikalos visā Latvijā, taču ir dzērieni, kurus iespējams iegādāties tikai pie mums. Tie galvenokārt ir dzērieni, kurus parasti piedāvā tikai restorānos, kafejnīcās un citās ēdināšanas iestādēs – tā sauktajā HORECA sektorā,” stāsta dzērienu veikala VINTAGE pārdevēja Silvija Vītoliņa. “Restorānā neviens nevēlēsies pirkt vīnu vai kādu citu dzērienu, ko iespējams iegādāties lielveikalā par puscenu.”

 

Vīnu piedāvājums veikalā VINTAGE ir patiešām plašs – šeit pārstāvēti praktiski visi kontinenti un garš valstu saraksts – Francija, Itālija, Spānija, Portugāle, Austrija, Čīle, Argentīna, ASV, Austrālija, Jaunzēlande, Dienvidāfrika. Pārstāvēti ir tādi pasaules vīna grandi kā Baron Philippe de Rothscild , Bouchard Père & Fils , Chapoutier, Torres, Antinori, un citi. Tāpat šeit iespējams iegādāties šampanieti (Gosset, Henriot, Nicolas Feuillatte), stipros dzērienus – konjaku (Ferrand, Frapin un Meukow), brendiju, grapu, kalvadosu, tekilu, degvīnu, džinu, liķieri, alu, kā arī bezalkoholiskos vīnus. Ļoti īpašs ir Gosset šampanietis – to ražo vecākais šampanieša nams Šampaņā, Francijā, kas dibināts 1584. gadā. Protams, izvēles iespējas ir arī bezalkoholisko dzērienu un saldumu cienītājiem – šeit atrodamas dažādas sulas, toniki, ūdens, kā arī dāņu, beļģu un itāļu šokolādes konfektes.  

 

Veikala VINTAGE priekšrocība ir cenu politika – dzērieni šeit pieejami par patiešām zemām cenām. Turklāt, veikalam esot daļai no Balmerk Latvija, īpašo akciju gadījumā vērā ņemamas atlaides pieejamas arī VINTAGE veikalos. Tā, piemēram, jau no 2022. gada novembra visi dzērieni ir pieejami par akcijas cenām, ar atlaidēm līdz pat 25%.

 

 

 

 

 

 

Katram atrast vispiemērotāko

 

Kā stāsta veikala pārdevēja, VINTAGE sortiments ir lieliski piemērots dāvanām, jo īpaši gadījumos, ja nepieciešams atrast dāvanu kolēģiem vai priekšniekam. “Starp MŪKU SALAS iemītniekiem populārākās dāvanu izvēles ir viskiji, konjaki un vīni – viss ir atkarīgs, kam dāvana ir paredzēta. Ir cilvēki, kas pērk vīnus paši sev un ir īsti šī dzēriena pazinēji – šādi pircēji galvenokārt pērk sausos vīnus, labākus, kā varbūt pirktu ikdienā. Regulāri iegādājas arī konfektes. Un, protams, arī dāvanu kartes,” stāsta Silvija Vītoliņa.

 

Vīna iegāde ir process, kur svarīgi ir piemeklēt katram cilvēkam piemērotāko – gaumes ir dažādas, tāpēc dāvanu iegādes laikā pārdevējam ir svarīgi būt arī labam konsultantam. “Pat tad, ja apmeklētājs maz zina par vīniem, vienmēr esmu gatava piemeklēt īsto, citādi var gadīties, ka pircējs izvēlas to, kas pašam varbūt nemaz nav piemērots. Es teiktu, ka aptuveni 20-30% no visiem apmeklētājiem zina konkrēti, kas viņiem ir nepieciešams, bet mans uzdevums ir palīdzēt atrast vispiemērotāko dzērienu jebkurā gadījumā.” 

 

 

 

Pirms ieteikt piemērotāko dāvanu kolēģim, ir konkrēti jautājumi, atbildes uz kuriem gandrīz vienmēr var palīdzēt nonākt pie labākās izvēles. “Vispirms jānoskaidro, kas kolēģim vispār patīk dzērienu ziņā, jo reizēm varbūt kaut kas jau ir zināms. Ja nē, tad ir svarīgi noskaidrot vecumu, dzimumu un to, cik liela ir pieredze ar konkrētiem dzērieniem. Ja saņēmējs ir vīrietis, tad ir lielāka iespēja, ka izvēle būs par labu stiprajiem dzērieniem, savukārt, ja saņēmēja ir sieviete, tad lielāka iespēja, ka īstā izvēle būs vīns. Arī vecumam ir nozīme – jaunām meitenēm parasti nederēs ļoti sauss vīns – galvenokārt tas būs pussausais vai pussaldais,” stāsta VINTAGE pārdevēja.

 

 

Klusās piektdienas un pirmssvētku burzma

 

SIA VINTAGE veikals MŪKU SALAS teritorijā atrodas jau kopš saviem pirmsākumiem un savā pašreizējā veidolā kā dzērienu veikals pastāv jau aptuveni 10 gadus. Šajā laikā jau ir nostiprinājusies gan pastāvīgo apmeklētāju kopiena, gan cieša sadarbība ar Mūkusalas Biznesa Centru. “Mūkusalas Biznesa Centrs vienmēr ir gatavs iesaistīties savas kompetences ietvaros, risina radušās apsaimniekošanas problēmas un nekad neatsakās informēt teritorijā esošos uzņēmumus par mūsu mārketinga un citām aktivitātēm, ja mēs to lūdzam,” stāsta Silvija Vītoliņa. “Man ir arī liels prieks vērot to, kā tiek uzturēta visa šī teritorija, jo ne visi iznomātāji tādi ir. Gadījumā, ja nepieciešams kaut ko salabot vai mums ir vajadzīgs kaut kas cits, mums atliek tikai pajautāt.” 

 

 

 

Lai gan dzērienu veikalam VINTAGE ir savi pastāvīgie klienti, pārdevēja nenoliedz, ka pēdējo gadu laikā ir jūtamas izmaiņas biroju kultūrā, kas atsaucas arī uz veikala apmeklētāju daudzumu. “Kādreiz pēc klientu pieplūduma varēja redzēt, ka noteiktos uzņēmumos norit kādas korporatīvās pasēdēšanas vai svinēti kādi svētki, taču vairāk cilvēkiem sākot strādāt attālināti, tas notiek arvien retāk,” viņa stāsta. “Visvairāk klientu ir pirmssvētku laikā – pirms Ziemassvētkiem, Jaunā gada, arī pirms pirmā septembra un pirms izlaidumiem. Pretēji tam, kā varētu šķist, piektdienas ir samērā klusas dienas. Lielāka aktivitāte ir lielu atlaižu gadījumā vai pirms svētkiem.”

 

Veikals VINTAGE ir atvērts katru darba dienu – no pirmdienas līdz ceturtdienai veikals atvērts no plkst. 9.00 līdz 17.30, savukārt piektdienās – no 10.00 līdz 18.30. Katru dienu veikalā ir pusdienas pārtraukums no 14.00 līdz 14.30.

 

“Aicinām ikvienu MŪKU SALAS iemītnieku apmeklēt mūsu veikalu un izbaudīt mūsu īpašos piedāvājumus!”

× Chat with us?