lv
lv
lv
lv

MŪKU SALAS biznesa kvartālā uzsākta daudzstāvu autostāvvietas būvniecība

Turpinot MŪKU SALAS biznesa kvartāla attīstību, vasaras sākumā tika uzsākta daudzstāvu autostāvvietas būvniecība, kas atradīsies Dēļu ielā 6. Būvdarbus plānots pabeigt nākamā gada otrajā ceturksnī.

 

Jau šā gada rudenī biznesa kvartālu papildinās “ZEISS BIROJI” – sešstāvīga A klases biroju ēka, kuras kopējā platība sastāda 5600 kvadrātmetrus. Lēmums par daudzstāvu autostāvvietas nepieciešamību pieņemts, lai ar automašīnu novietošanas iespējām nodrošinātu gan esošos biznesa centra nomniekus, gan ZEISS BIROJU iemītniekus.

 

Autostāvvietas būvei ir paredzēti 5 stāvi, no kuriem 4 būs virszemes un viens – pazemes stāvs. Kopumā ēkā ir paredzētas stāvvietas 371 automašīnām – tai skaitā 19 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un 11 elektroauto uzlādes stacijas, kā arī 48 velosipēdu novietnes. Papildus paredzēti arī labiekārtošanas darbi, kuru gaitā tiks izbūvēti gājēju celiņi un izveidotas apstādījumu zonas. Daudzstāvu autostāvvietas būvdarbus īsteno būvniecības un projektēšanas uzņēmums Pillar Contractor.

 

“Pillar Contractor komandas mērķis ir veidot kvalitatīvu pilsētvidi ikvienam, tostarp būvējot ilgtspējīgu un apkārtnei draudzīgu infrastruktūru. Mūsu darba kvalitāti apliecina dažāda mēroga un nozīmes līdz šim paveiktie būvniecības projekti, tostarp A6 loģistikas parks, kultūrvieta Hanzas Perons, New Hanza teritorijas infrastruktūras izbūve un citi. Arī šo projektu īstenosim atbilstoši augstajiem kvalitātes standartiem. Priecājamies kļūt par šī projekta partneriem,” stāsta Pillar Contractor valdes priekšsēdētājs Jānis Lāčaunieks.

 

 

Autostāvvietas būvniecība ir jaunākais vērienīgais attīstības projekts, kas uzsākts MŪKU SALAS teritorijā – šopavasar uzsākta arī Rīgas Domes finansētā gājēju tiltiņa būvniecība, kuras mērķis ir nodrošināt savienojumu starp Mūkusalas un Jelgavas ielām, padarot apkārtni pieejamāku gājējiem un velobraucējiem.

 

“Arvien aktīvāk strādājam, lai uzlabotu teritorijas pieejamību, sākot ar Mūkusalas un Dēļu ielu krustojumu un rotācijas apli, kas tika izbūvēts pirms četriem gadiem. Palielinoties satiksmes plūsmai, mēs saprotam, ka svarīgi ir parūpēties par ikvienu cilvēku, kas šo teritoriju izmanto, un daudzstāvu autostāvvieta ir iespēja efektīvāk izmantot pieejamo platību – šis projekts mums ļauj nodrošināt gan nepieciešamo autostāvvietu daudzumu, gan radīt vairāk apstādījumu un padarīt MŪKU SALAS teritoriju zaļāku,” stāsta Mūkusalas Biznesa Centra valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane.

 

Būvniecības un projektēšanas uzņēmums SIA Pillar Contractor ir dibināts 2015. gadā. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir ģenerāluzņēmēja pakalpojumi, vispārceltnieciskie būvdarbi, projektēšana un uzraudzība, kā arī iekšējo un ārējo inženierkomunikāciju būvdarbi.

 

Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā atrodas tādu uzņēmumu kā “Tele2”, “Bolt“, “Delfi”, “Cognizant”, “Civinity” un citi biroji. 2021. gada beigās Mūkusalas ielas apkaime apvienojusies zem vienota zīmola – MŪKU SALA, kurā ietilpst arī Mūkusalas Biznesa Centrs un tā īstenotie projekti, starp kuriem ir arī topošā A klases biroju ēka “ZEISS BIROJI”.

× Chat with us?