lv
lv
lv
lv

Uzsākta gājēju un velosipēdistu tiltiņa pār Kīleveina grāvi būvniecība

Šogad MŪKU SALAS attīstībā gaidāmi divi īpaši svarīgi notikumi – šī gada pavasarī noslēgsies jaunās A klases biroju ēkas ZEISS BIROJI būvniecība, savukārt jau vasaras beigās plānots pabeigt gājēju un velosipēdistu tiltiņu, kas Mūkusalas ielu beidzot savienos arī ar Jelgavas ielu un pārējo Torņakalnu teritoriju.

 

Gaidāmais gājēju tiltiņš sniegs jaunas mobilitātes iespējas ne tikai Mūkusalas Biznesa Centra iemītniekiem, bet arī Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra apmeklētājiem, jo šī tiltiņa galvenais mērķis ir savienot Jelgavas ielu ar sabiedriskā transporta tīklu Mūkusalas ielā. Pēdējo gadu laikā šajā apkaimē ir vērojama strauja attīstība un pašlaik tiek paredzēts, ka teritorijas attīstību ievērojami sekmēs arī gaidāmais Rail Baltica projekts, kas skars arī Torņakalnu.

 

Gājēju tiltiņa garums būs 30 metri, savukārt platums – 5,6 metri. Tiltiņa būvdarbus pavadīs arī teritorijas labiekārtošanas darbi – soliņu, velosipēdu novietņu un apstādījumu ierīkošana, lai apkārtējo vidi padarītu vēl patīkamāku. Pašlaik tiek plānots, ka apzaļumošanas darbu laikā pie gājēju tiltiņa tiks iestādīti 26 koki.

 

Tā kā Mūkusalas Biznesa Centra teritorija atrodas starp Jelgavas ielu un Mūkusalas ielu, Mūkusalas Biznesa Centrs pašlaik veic veloceliņa iekārtošanas projekta plānošanu, lai nodrošinātu pēc iespējas efektīvāku savienojumu starp abām ielām.

 

Darbu noslēgums plānots šī gada augusta vidū. Būvdarbus veic SIA “Tilts”, būvuzraugs ir SIA “Geo Consultants”, savukārt projekta autors ir SIA “Vektors T”. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Rīgas domi.

 

 

 

 

× Chat with us?