lv
lv
lv
lv

Eksotiskie dzīvnieki, Lielais Kristaps un komandas darbs: Ramonas Možeiko 10 gadu pieredze Mūkusalas Biznesa Centrā

Ikvienam ir bijis kolēģis, kura neticamos apgriezienus spējam tikai apbrīnot – Mūkusalas Biznesa Centrā tā noteikti ir administratīvā vadītāja Ramona Možeiko, bez kuras šo vietu iztēloties nav iespējams. Turklāt šajā amatā pavadītais laiks ir gana iespaidīgs – šogad Ramona var lepoties ar jau desmit Mūkusalas Biznesa Centrā aizvadītiem darba gadiem. Viņa ir savām acīm redzējusi iespaidīgās biznesa kvartāla pārvērtības, sagaidījusi un atbalstījusi visdažādākos nomniekus un uzkrājusi ne tikai pieredzi, bet arī dažādus interesantus stāstus.

 

Vislielākie, vismazākie, vissenākie, bet visi – savējie

 

Ramonas darbu varētu raksturot kā rūpes par ikvienu, kurš par savu darba vietu sauc Mūkusalas Biznesa Centru. Viņas pienākumu saraksts ir garš – iznomāšana, koordinācija, deleģēšana… Piedevām šeit atrodas aptuveni 100 uzņēmumu, 2000 cilvēku, taču Ramona par to nebūt nesatraucas: “Katra diena ir citādāka, katru dienu ir jauni izaicinājumi – garlaicīgu dienu nav. Pat, ja iepriekšējā dienā esmu nodomājusi, ka visus darbus esmu padarījusi, ierodos darbā, un atkal kaut kas ir jārisina. Tie ir izaicinājumi katru dienu. Un man tas patīk,” par savu ikdienu stāsta Ramona.

 

Tā kā Mūkusalas Biznesa Centrā savas mājas ir atraduši tik daudzi uzņēmumi, ir tikai likumsakarīgi, ka katrs no tiem ir ar savu raksturu un savām īpašībām, un biznesa centra kontekstā pamanāmākā no tām, bez šaubām, ir platība. Šeit atrodas uzņēmumi, kuru biroji aizņem 3000 kvadrātmetrus, savukārt “mazākais” nomnieks aizņem aptuveni 10 kvadrātmetru platību. “Mēs viņus pavisam noteikti nešķirojam mazos un lielos – ikviens birojs prasa rūpes un uzmanību,” apliecina Ramona.

 

Kamēr Ramona var atskatīties uz aizvadīto desmitgadi, tā nav vienīgā apaļā jubileja – pats Mūkusalas Biznesa Centrs pastāv jau 20 gadus. Vissenākais nomnieks šeit ir SIA “Grīdas segumu centrs” un, kā apgalvo šī uzņēmuma vadītājs Juris Zauers, rūpes par Mūkusalas Biznesa Centra iemītniekiem ir tieši tas, kas veicina šo ilgstošo sadarbību. “Šī vieta attīstās ļoti aktīvi, taču pats galvenais ir tieši atsaucība pret klientiem – vadība un darbinieki vienmēr ir bijuši pretimnākoši, rodot iespēju samazināt vai paplašināt telpas, atkarībā no tā, cik veiksmīgi uzņēmumam sokas,” stāsta Juris. Un kādu lomu šīs savstarpējās uzticības sekmēšanā spēlē Ramona? Vistiešāko! “Viņa pavisam noteikti ir viens no tiem cilvēkiem, kas ļoti operatīvi reaģē uz visām iespējamām problēmām un tikpat ātri spēj tās atrisināt,” atzīst uzņēmuma vadītājs.

 

Eksotika, kino un nesavtība

 

Mūkusalas Biznesa Centrs nav paredzēts tikai divkājainām būtnēm – šeit ar prieku tiek gaidīti arī dzīvnieki, un kā vienu no neparastākajiem nomniekiem Ramona izceļ eksotisko dzīvnieku karantīnas zonu, kas reiz atradusies pagrabā. “Tā bija krietna platība, kur mitinājās papagaiļi un citi putni, varāni, zivtiņas, kukaiņi… visdažādākie eksotiskie dzīvnieki, kuriem bija nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi. Ja kādam gadījās slikta diena un bija vēlme uzlabot garastāvokli, varēja pieteikties uz ekskursiju un to visu apskatīt,” stāsta Ramona ar smaidu uz lūpām, teju nespēdama noticēt, ka to ir pieredzējusi.

 

Bez šaubām, šeit gaidīti ir arī cilvēka labākie draugi – suņi. “Pusgadu atvēlējām telpas kanisterapijas nodarbībām – brīvdienās šeit nāca cilvēki, kurus ārstēja ar suņiem. Kad projekts noslēdzās un telpas remontējām, vēl ilgi šur tur varēja manīt pa kādai suņa spalvai – kā tāds atgādinājums,” smejas Ramona. Protams, suņa vilna nebūt nenozīmē, ka nomniekiem vajadzētu satraukties par viesmīlības trūkumu, jo, kā apliecina Ramona, Mūkusalas Biznesa Centrā ir vismaz desmit nomnieki, starp kuru darba kolēģiem ir arī suņi.

 

Ramona ar īpašu lepnumu izceļ vairākus projektus, kas Mūkusalas Biznesa Centru ir ieveduši kino un televīzijas pasaulē. Vienas no pēdējo gadu skatītākajām latviešu filmām – “Dvēseļu putenis”, kas 2020. gadā tika nominēta 11 Lielā Kristapa balvām, tērpi radīti tieši Mūkusalas Biznesa Centra telpās. “Pateicoties Mūkusalas Biznesa Centra īpašniekam un mūsu pašu iniciatīvai ir vairāki projekti, kuriem telpas esam iznomājuši bez maksas. Filmas veidotājiem iznomājām konferenču telpu, kur gada garumā tika šūts viss filmai nepieciešamais apģērbs,” stāsta Ramona, un ir redzams, ka viņas prieks par šo sadarbību ir patiess. Starp citu, arī kostīmu mākslinieku darbs galu galā tika nominēts Lielā Kristapa balvai.

 

Mūkusalas Biznesa Centrs kino un televīzijas pasaulē darbojas ne tikai aizkadrā – šeit uzņemtas daudzsēriju krimināldrāmas “Tunelis” biroja ainas – biznesa centra telpas tagad ir arī pierādījušas savas aktiermākslas prasmes!

 

Pievēršoties sociāli nozīmīgākam tematam, Ramona ar dziļu pateicību par nomnieku atsaucību uzsver arī ciešo sadarbību ar Valsts asinsdonoru centru – četras reizes gadā tiek atvēlētas telpas, kur nomniekiem ir iespēja doties, lai pašaizliedzīgi nodotu asinis, kas vēlāk tiek nogādātas cilvēkiem, kuru dzīvības no tām ir atkarīgas. “Katru gadu interesentu skaits kļūst arvien lielāks, kas ļoti priecē,” saka Ramona.

 

Divas atšķirīgas pasaules

 

Divdesmit gadu laikā Mūkusalas Biznesa Centrs ir piedzīvojis neticamas pārvērtības, un Ramona ir lieciniece daudzām no tām. “Mūkusalas Biznesa Centrs pirms desmit gadiem un tagad – tās ir divas pilnīgi atšķirīgas pasaules. Lai arī jau no paša sākuma man viss šķita ļoti kārtīgs un tīrs, skatoties no šodienas skatu punkta, šo gadu laikā ir padarīts daudz kas. Paši esam uzbūvējuši krustojumu ar luksoforu, esam piepirkuši blakus teritoriju, nomainījuši zīmolu, mainījuši ēku fasādes krāsu, labiekārtojuši teritoriju, izveidojuši skvēriņu, vietas, kur atpūsties, un, kas ir ne mazāk svarīgi – izveidojām adresāciju. Pirms 10 gadiem šeit visam bija tikai viena adrese – Mūkusalas iela 41B. Tagad mums ir 10 adreses, un tas arī ir rādītājs, cik ļoti esam auguši,” garo padarīto darbu sarakstu atceras Ramona.

 

Attīstības nozīmīgumu izceļ arī Mūkusalas Biznesa Centra sadarbības partneri – nekustamo īpašumu kompānijas “Starlex” brokeris Uldis Kleinovskis pastāstīja, ka klientu pieplūdumu pavisam noteikti ir veicinājusi pakāpeniska renovācija, jaunu ēku būvniecība un sakārtota infrastruktūra, kam Mūkusalas Biznesa Centrs pēdējo gadu laikā ir pievērsis pastiprinātu uzmanību. Taču ne mazāk svarīgs ir arī personāla atbalsts: “Ja vērojama atsaucība, iedziļināšanās klientu vēlmēs un tiek meklēti risinājumi, tad šī atvērtā komunikācija veicina kontaktu ne tikai ar nomniekiem, bet arī ar nekustamo īpašumu nozares uzņēmumiem – mums ir vēlme uz šejieni vest savus klientus. Ja aizvedīsim uz Mūkusalas Biznesa Centru cilvēku, tad visticamāk viņš tur arī paliks,” stāsta Uldis, īpaši izceļot Ramonas Možeiko profesionalitāti un tempu, ar kādu tiek veikti viņas darba pienākumi.

 

Mūkusalas Biznesa Centru veido komanda

 

Jūs varbūt jautāsiet – kā gan viens cilvēks spēj tikt galā gan ar ikviena nomnieka vajadzībām, jaunu klientu uzņemšanu un ciešu sadarbību uzturēšanu dienu no dienas desmit gadu garumā? Taču Ramona Možeiko šeit nav viena – Mūkusalas Biznesa Centra komanda sastāv no 11 darbiniekiem un vairāk kā puse no viņiem šeit strādā tikpat ilgi, cik Ramona. Un tieši komandas darbs veido patīkamu vidi un pievilcīgu atmosfēru produktīvam darbam – vienlīdz svarīgs ir arī sētnieku, elektriķu, servisa darbinieku un administrācijas darbs. Un tie ir cilvēki, kuri patiešām ir savā īstajā vietā.

 

Un nav nekāds brīnums, ka šie cilvēki šeit strādā tik ilgu laiku – šajos cilvēkos mīt patiesa mīlestība pret savu arodu. “Es ļoti lepojos ar savu darbu un katru dienu eju uz darbu ar prieku, jo esam lieliska komanda – gan vadība, gan servisa darbinieki, un arī sētnieki – tieši šī komanda kopīgi veido Mūkusalas Biznesa Centru, un mūsu kontakts ir ļoti ciešs. Protams, visi esam cilvēki, un katram ir arī sliktās dienas, bet kopā pavadām tik daudz laika, ka attiecamies viens ar otru pret sapratni un jau spējam nolasīt viens otra garastāvokli,” atklāj Ramona.

 

Laiks skrien vēja spārniem un pati Ramona ir pārsteigta par to, cik ātri pagājuši aizvadītie desmit gadi – nevienā citā darba vietā viņa nav aizvadījusi tik ilgu laiku, un viņas aizrautība liecina par to, ka mainīt neko neplāno. Tieši otrādi – tik daudz kas ir paveikts, bet vēl ir vēl tik daudz darāmā! Atskatoties uz darbā aizvadītajiem gadiem, Ramona piebilst: “Par godu jubilejai es Mūkusalas Biznesa Centram novēlu turpināt savu izaugsmi! Es gribētu, lai mēs būtu tāds biznesa centrs, kuru pieminot, pārējie teiktu “O! Jā!”. Man patiešām gribētos, lai tā būtu – es arī turpmāk gribu lepoties ar vietu, kur es strādāju.”

 

 

× Chat with us?